Letnie pranie z Amiką

Rozpoczęta wiosną akcja: Pranie na zawołanie dobiega końca. W trakcie jej przebiegu Amica Wronki SA przekazała nowoczesne i energooszczędne pralki wybranym instytucjom użyteczności społecznej. Po gnieźnieńskim Caritasie sprzęt AGD otrzymała Diakonia Kościoła Ewangelicko - Reformowanego (KER) oraz Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci w Kiekrzu.

24 czerwca do warszawskiej siedziby Diakonii prosto z wronieckiego magazynu Amiki przyjechały nowoczesne pralki automatyczne. Odebrała je Marzena Matejka, Przewodnicząca warszawskiej Diakonii KER.  W tym samym czasie sprzęt trafił do szpitala dla dzieci zlokalizowanego w podpoznańskim Kiekrzu. Nie trzeba specjalnie podkreślać, iż bardzo się on w obydwu instytucjach przyda w prosty i efektywny sposób podnosząc jakość życia tych, którzy będą z niego  korzystać.

- Pragniemy serdecznie podziękować za otrzymany dar zarówno w imieniu Diakonii, jak i naszych podopiecznych. Pralki, które otrzymujemy od Amiki, trafią do osób najbardziej potrzebujących. Są wśród nich osoby starsze, dla których zakup nowej pralki byłby bardzo trudny z powodu niskiej emerytury, a stary sprzęt nie nadaje się już do użytku. Chcemy też przekazać sprzęt osobie niepełnosprawnej i bezrobotnej, która w tej chwili w ogóle nie posiada pralki. Wsparcie tego typ jest dla tych osób dużym ułatwieniem w życiu i oszczędnością, ponieważ do tej pory zmuszone były do prania ręcznego i oddawania prania do pralni - mówi Marzena Matejka ze stołecznej Diakonii KER .

Rzeczywiście. Pralki serii Navigator, które trafiły do Diakonii to ogromna wygoda i pewność długotrwałej pracy przy niskim zużyciu energii. Wszytki mają klasę energetyczną A+, która jest jedną z najwyższych klas efektywności energetycznej w tej kategorii urządzeń. Nie bez znaczenia jest też wzornictwo i funkcjonalność. Sprzęt wyposażono m.in. w technologię Full Control Assist, dzięki której wyjątkową funkcjonalność połączono z efektywnością, bezpieczeństwem i troską o ekologię. Projektanci Amiki skupili się na uproszczeniu codziennej obsługi z myślą o wygodzie, wprowadzając wiele nowych rozwiązań, które sprawiają, że obsługa pralki jest jeszcze bardziej intuicyjna, a instrukcja staje się zbędna.

Co warte podkreślenia, wszystkie pralki z linii Nawigator poddawane są testom w prestiżowym, niemieckim instytucie VDE, a otrzymane certyfikaty potwierdzają ich najwyższy poziom bezpieczeństwa oraz wysoką jakość wykonania, co daje gwarancję niezawodnej, i co ważne oszczędnej pracy w domach i placówkach, do których Diakonia je przekaże.