Amica otwiera zakładowe przedszkole

Amica Wronki S.A. uroczyście otworzyła przedszkole Amica Kids, do którego będą uczęszczać dzieci pracowników firmy. Godziny otwarcia placówki zostały dostosowane do godzin pracy rodziców. Ich dzieci będą miały zapewnioną opiekę na najwyższym poziomie i program, który będzie obejmował naukę języków obcych i zajęcia sportowe.

5 września odbyła się uroczysta inauguracja działalności przedszkola Amica Kids. Impreza była doskonałą okazją do spotkania wszystkich pracowników i wspólnej zabawy. W bardzo dobry nastrój wprowadził wszystkich koncert zespołu Golec Uokiestra, który idealnie wpasował się w klimat imprezy.

– Amica z sukcesem produkuje sprzęt AGD i zarabia. Te pieniądze inwestujemy nie tylko w nowe hale i maszyny, ale przede wszystkim w ludzi –mówi Jacek Rutkowski, Prezes Zarządu Amica Wronki S.A. – Zakładowe przedszkole otwieramy, bo zależy nam na wysokim poczuciu bezpieczeństwa naszych pracowników i na tym by ich dzieci mogły rozwijać swoje zdolności już od najmłodszych lat – dodaje Jacek Rutkowski.

W programie przedszkola znajdują się między innymi zajęcia z języka angielskiego oraz zajęcia sportowe, w tym także wycieczki na basen. Przedszkole będzie tymczasowo funkcjonowało w wynajętych pomieszczeniach, by w przyszłym roku przenieść się do własnego specjalnie zaprojektowanego obiektu.

- Chciałabym, aby w tym przedszkolu – mówi Alicja Lisek, operator przedszkola – wszystkie osoby, które je tworzą, a więc rodzice, nauczyciele i dzieci, wierzyły, że są bardzo ważne. Dzieci powinny mieć wszystko, aby już na tym etapie życia mogły samodzielnie spełniać swoje marzenia.

Dla pracowników Amica, którzy zapisali swoje dzieci do przyzakładowego przedszkola, bardzo ważny jest fakt, że ich dzieci będą miały zapewnioną opiekę wtedy, gdy oni będą w pracy. Dlatego też godziny otwarcia placówki są dostosowane do specyfiki firmy.

Uruchomienie przedszkola jest dopiero pierwszym etapem – już w przyszłym roku, wraz z nowym obiektem przedszkola zostanie oddany do użytku żłobek.