Amica nagrodzona w plebiscycie Fabryka Roku

Nagroda CEO Roku dla Prezesa Amica S.A. Jacka Rutkowskiego oraz wyróżnienie dla spółki w kategorii Utrzymanie Ruchu zdobyła Amica w Konkursie zorganizowanym przez Wydawnictwo Trade Media International oraz magazyny Inżynieria i Utrzymanie Ruchu i Control Engineering Polska. Wyniki plebiscytu ogłoszono 5 grudnia 2018 r. podczas uroczystej Gali, która odbyła się w warszawskim hotelu Marriott.

Była to już siódma edycja Konkursu Fabryka roku. W 19 kategoriach nagrodzono w nim firmy i osoby wyjątkowo wyróżniające się we wprowadzeniu nowych rozwiązań i technologii w zakładach produkcyjnych w naszym kraju. W tegorocznej edycji zmagało się 90 fabryk. Do finału przeszły 23 zakłady produkcyjne.

Amica otrzymała dwie nagrody. Jacek Rutkowski, Prezes Amica S.A został wybrany CEO Roku. Na uroczystej gali nagrodę w jego imieniu odebrał dyrektor Fabryki we Wronkach – Krzysztof Machaj. Wyróżnienie w kategorii Utrzymanie Ruchu także trafiło do firmy Amica S.A.

Więcej o konkursie:

Grupa Amica to największy producent sprzętu gospodarstwa domowego z centralą w Polsce. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się najnowszą technologią i nowoczesnym designem. Poprzez marki Amica, Gram, Hansa i CDA Grupa generuje ponad 70 procent przychodów na blisko 60 rynkach zagranicznych. W swojej fabryce we Wronkach Amica produkuje kuchnie gazowe i elektryczne, a także płyty grzejne. W Polsce zatrudnia ponad 2,5 tys. ludzi zapewniając pracownikom szereg benefitów – m.in. przedszkole i żłobek oraz dostęp do własnego ośrodka wypoczynkowego. W całej Grupie Amica zatrudnia ponad 3 tysiące osób.

png 689.0 kB
png 897.5 kB