Zmiana na stanowisku rzecznika prasowego

Informujemy, że  od 1 sierpnia 2020 roku pan Zdzisław Wiese będzie pełnił obowiązki rzecznika prasowego Grupy Amica S.A. we Wronkach. Zdzisław Wiese pracuje w Grupie Amica S.A. od ponad 15 lat. Bezpośrednio przed przejęciem obowiązków rzecznika pracował w dziale marketingu grupowego Amica Handel i Marketing odpowiadając za projekty z zakresu komunikacji marketingowej.

W ramach poszerzonych obowiązków Zdzisław Wiese będzie odpowiadał między innymi za funkcjonowanie biura prasowego oraz utrzymywanie bieżących kontaktów spółki z mediami. Będzie także koordynował prace działu komunikacji.

Ze względu na to, że Zdzisław Wiese będzie łączył nowe obowiązki z dotychczas realizowanymi zadaniami, dane kontaktowe takie jak adres e-mail (zdzislaw.wiese@amica-hm.pl), czy numer telefonu służbowego (+48 602 757 701) pozostają bez zmian.

Grupa Amica to wiodący europejski producent sprzętu gospodarstwa domowego z ponad 70-letnim doświadczeniem. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się przemyślanymi, użytecznymi rozwiązaniami, najnowszą technologią i nowoczesnym designem. Jednym z filarów strategii rozwoju firmy jest inwestowanie w rozpoznawalne marki lokalne. W portfelu grupy znajdują się marki Amica (Europa Środkowa i Zachodnia), Hansa (Europa Wschodnia), Gram (Skandynawia) oraz CDA (Wielka Brytania) i Fagor (Hiszpania). Na całym świecie zatrudnia ponad 3 tysiące osób, dzięki którym dostarcza do klientów na ponad 70 rynkach na świecie ponad 5 milionów urządzeń rocznie. W 2018 roku skonsolidowany obrót grupy wyniósł ponad 750 mln EUR.

png 209.1 kB