Grupa Amica z nagrodą „Symbol Nowoczesnych Technologii”

Pod koniec 2020 roku Grupa Amica została laureatem nagrody „Symbol Nowoczesnych Technologii”, przyznawanej przez redakcje „Monitora Rynkowego” i „Monitora Biznesu”. Ze względu na pandemię nie mogła się odbyć zwyczajowa gala, dlatego redaktor naczelny obu tytułów Jakub Lisiecki przekazał nagrodę na ręce I Wiceprezesa ds. Operacyjnych Marcina Bilika podczas spotkania zorganizowanego w Poznaniu.

„Symbol” to nagrody przyznawane w różnych kategoriach od jedenastu lat, będące medialnym wsparciem dla budowania dobrego, solidnego wizerunku partnerów ogólnopolskiego medialnego programu promocyjnego, realizowanego przez wspomniane redakcje. „Symbole” są wyrazem docenienia działań i osiągnięć. Organizatorzy konkursu honorują te firmy i instytucje, których marka stała się reprezentatywna i tożsama z działalnością całej branży.

- Naszym celem jest to, by pisząc i mówiąc o danej organizacji mieć na myśli najlepszą, symboliczną jakość zarządzania i działania. Jednocześnie udostępniamy zaawansowaną formę promocji firmom i instytucjom z różnych gałęzi gospodarki i sfery społecznej, pokazując ich osiągnięcia oraz perspektywy rozwoju w najpoważniejszych dziennikach w Polsce – informują organizatorzy konkursu.

- Amica jest jedną z kilku firm produkujących sprzęt AGD w Polsce i zdecydowanie największą w tej branży w skali kraju. Otrzymane wyróżnienie jest zatem potwierdzeniem, że nasza działalność jest tożsama z kierunkami, w jakich zmierza rynek, jest wręcz synonimem postępu technologicznego. Takie postrzeganie Grupy Amica, w tym również otrzymany „Symbol Nowoczesnych Technologii 2020” bardzo nas cieszy. Dla firm takich jak nasza nie ma innej drogi niż rozwój. Z całą pewnością mieści się w tym także rozwój technologii, i to zarówno, gdy chodzi o produkcję, jak i o ofertę. Urządzenia naszej marki co roku są bogatsze o kolejne rozwiązania i funkcje unikalne w skali całej branży – powiedział przyjmując nagrodę I Wiceprezes Grupy Amica, Marcin Bilik.

„Monitor Rynkowy” to niezależny dodatek dystrybuowany wraz z „Dziennikiem Gazetą Prawną”, a „Monitor Biznesu” – wraz z „Rzeczpospolitą”. Ich wydawcą jest PubliCity Media Group.

Grupa Amica to wiodący europejski producent sprzętu gospodarstwa domowego z ponad 70-letnim doświadczeniem. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się przemyślanymi, użytecznymi rozwiązaniami, najnowszą technologią i nowoczesnym designem. Jednym z filarów strategii rozwoju firmy jest inwestowanie w rozpoznawalne marki lokalne. W portfelu grupy znajdują się marki Amica (Europa Środkowa i Zachodnia), Hansa (Europa Wschodnia), Gram (Skandynawia) oraz CDA (Wielka Brytania) i Fagor (Hiszpania). Na całym świecie zatrudnia ponad 3 tysiące osób, dzięki którym dostarcza do klientów na ponad 70 rynkach na świecie ponad 5 milionów urządzeń rocznie. W 2019 r. największy polski producent AGD po raz pierwszy w historii osiągnął roczne przychody przekraczające 3 miliardy złotych.

png 233.1 kB
png 212.0 kB