Grupa Amica biegnie i funduje nagrody. Rusza siódma edycja Wronieckiej Dychy

Grupa Amica zaprasza do wzięcia udziału w kolejnej edycji Wronieckiej Dychy, która odbędzie się już 27 czerwca. Na zwycięskich biegaczy czekają cenne nagrody ufundowane przez największego polskiego producenta AGD. Obecnie trwają zapisy dla zainteresowanych biegaczy.

Wraz z końcem czerwca rozpoczyna się siódma edycja Wronieckiej Dychy, czyli imprezy biegowej organizowanej przez Wroniecki Klub Biegacza dla miłośników aktywności fizycznej. Od 2015 roku wydarzenie cieszy się dużym zainteresowaniem mieszkańców i corocznie bierze w nim udział kilkuset uczestników.

Grupa Amica od lat bierze udział w tych zawodach biegowych nie tylko jako główny partner i fundator cennych nagród w postaci sprzętu AGD. We Wronieckiej Dysze co roku startuje silna reprezentacja jej pracowników.

Wroniecka Dycha to coroczne święto biegaczy w naszym regionie. Jak zawsze cieszymy się, że możemy wesprzeć organizatorów nie tylko obecnością naszych pracowników na trasie, ale także wyjątkowymi nagrodami, których w tym roku wspólnie postanowiliśmy ufundować jeszcze więcej! Wziąć udział może każdy. Nie trzeba być profesjonalnym sportowcem, by spróbować swoich sił i spędzić czas na zdrowej aktywności fizycznej. Mamy nadzieję, że już za niecały miesiąc zobaczymy się na linii startu z liczną grupą uczestników z całej Polski – mówi Maciej Fliger, specjalista ds. komunikacji grupy Amica.

W 2020 r., ze względu na obostrzenia związane z trwającą pandemią, po raz pierwszy w historii bieg został zorganizowany w formule wirtualnej. Ponad 250 osób wzięło udział w zabawie i przebiegło wybraną przez siebie 10-kilometrową trasę. Do wszystkich uczestników zeszłorocznego wydarzenia zostały wysłane numery startowe i pamiątkowe medale, dzięki czemu mogli poczuć namiastkę normalności i tradycji będącej częścią „Dyszki”. W tym roku impreza wraca do pierwotnej formuły: Uczestnicy pobiegną razem, ze wspólnego startu.  Trasa biegu wieść będzie jednak nie ulicami Wronek, lecz bulwarami nad Wartą. Po raz szósty imprezą towarzyszącą będzie Wroniecki Marsz Nordic Walking.

Od 1 kwietnia trwają zapisy do biegu i w marszu. Maksymalna liczba uczestników to 250 osób, a wpisowe wynosi obecnie 45 złotych. Chęć udziału wciąż można zgłosić na oficjalnej stronie poświęconej tegorocznej edycji: www.wroniecka10.pl.

Grupa Amica to wiodący europejski producent sprzętu gospodarstwa domowego z ponad 70-letnim doświadczeniem. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się użytecznymi rozwiązaniami, najnowszą technologią i nowoczesnym designem. W portfelu grupy znajdują się marki: Amica (Europa Środkowa i Zachodnia), Hansa (Europa Wschodnia), Gram (Skandynawia), CDA (Wielka Brytania) oraz Fagor (Hiszpania). Na całym świecie zatrudnia ponad 3 tysiące osób, dzięki którym dostarcza do klientów na blisko 70 rynkach na świecie ok. 5 milionów urządzeń rocznie.