Grupa Amica partnerem tegorocznej poznańskiej edycji 1MILI

26 września 2021 r. na stadionie POSiR Golęcin odbędzie się poznańska edycja 1 MILI – stadionowej imprezy biegowej dla amatorów. Grupa Amica jest jednym z partnerów tegorocznego wydarzenia, a pracownicy firmy pojawią się wraz z innymi uczestnikami na linii startowej. Zgłoszenia z chęcią udziału można przesyłać do 17 września lub do wyczerpania limitu zawodników, który wynosi 550 osób.

1 MILA to wyjątkowa impreza biegowa na dystansie 1 609,34 m, w czasie której uczestnicy mogą poczuć się jak na prawdziwym mityngu lekkoatletycznym. W ramach imprezy rozgrywane są Amatorskie Mistrzostwa Poznania w biegu na milę.

Poznańska edycja wydarzenia odbędzie się w niedzielę 26 września na stadionie POSiR Golęcin przy ul. Warmińskiej 1. W ramach imprezy rozgrywane są cztery konkurencje: bieg na 5 km, biegi dla dzieci na 100 m, 400 m, 800 m, 1MILA oraz sztafety 4x400 m. Poza konkurencjami biegowymi przez cały czas trwania imprezy będzie czynna strefa expo, a w niej m.in. Milowa Akademia Biegowa, czyli cykl spotkań z gwiazdami i ekspertami.

To dla nas ogromne wyróżnienie znaleźć się wśród partnerów imprezy biegowej, która zrzesza wszystkich miłośników aktywności fizycznej. Nie trzeba być profesjonalnym sportowcem, by spróbować swoich sił i spędzić czas na zdrowej rywalizacji w przyjemnej atmosferze. Cieszymy się, że możemy wesprzeć organizatorów również obecnością naszych pracowników na trasie i mamy nadzieję, że uda nam się stworzyć liczną reprezentację! – mówi Paweł Rydz, dyrektor marketingu Grupy Amica.

Każdy uczestnik biegu w pakiecie startowym otrzyma spersonalizowany numer startowy z nazwiskiem zawodnika, baton energetyczny, izotonik i wodę. Każdy, kto ukończy zawody, otrzyma na mecie pamiątkowy medal. Pakiety będzie można odebrać w dniu imprezy od godziny 8:00 oraz w dzień poprzedzający zawody na terenie stadionu POSiR Golęcin w biurze. Opłata rejestracyjna wynosi 39 zł.

Komentarz sportowy na żywo prowadzony będzie przez Tomasza Smokowskiego. Ambasadorami 1MILI są: Joanna Jóźwik, Mistrzyni Polski i wicemistrzyni Europy na 800 m, Marcin Lewandowski, rekordzista Polski w biegu na milę i wicemistrz Europy na 1 500 m oraz popularny bloger biegowy i jeden z najlepszych biegaczy-amatorów w Polsce – Bartek Olszewski, Warszawski Biegacz. Podczas poznańskiej edycji biegu spotkać będzie można Joannę Jóźwik, a także Pawła Korzeniowskiego, pływaka i trzykrotnego olimpijczyka oraz dziesięcioboistę Pawła Wiesiołka.

Więcej informacji o 1MILI: www.1mila.pl/poznan

Grupa Amica to wiodący europejski producent sprzętu gospodarstwa domowego z ponad 70-letnim doświadczeniem. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się użytecznymi rozwiązaniami, najnowszą technologią i nowoczesnym designem. W portfelu grupy znajdują się marki: Amica (Europa Środkowa i Zachodnia), Hansa (Europa Wschodnia), Gram (Skandynawia), CDA (Wielka Brytania) oraz Fagor (Hiszpania). Na całym świecie zatrudnia ponad 3 tysiące osób, dzięki którym dostarcza do klientów na blisko 70 rynkach na świecie ok. 5 milionów urządzeń rocznie.