Kuchnia to miejsce, które przez wielu nazywane jest sercem domu. Ma być nie tylko piękna, ale przede wszystkim funkcjonalna, a produkty, w które jest wyposażona mają ułatwiać codzienne życie. To właśnie idealnie zagospodarowanej, inteligentnej kuchni zostało poświęcone śniadanie prasowe firmy Amica, które odbyło się 5 czerwca.
Czerwcowe spotkanie nieprzypadkowo odbyło się w modnej przestrzeni warszawskiego Studio Kulinarnego CookUp. Studio od początku istnienia korzysta ze sprzętów Amica, doceniając ich wysoką jakość. Zgromadzeni dziennikarze na żywo mieli okazję podglądać, jak funkcjonują poszczególne sprzęty. Podziwiać mogli również najnowsze produkty Amica – zmywarki, które były prawdziwą gwiazdą spotkania oraz najnowszą linię małego AGD Este.
O najnowszych produktach Amica i ich trzech głównych zaletach – efektywności, oszczędności i cichej pracy opowiadali zgromadzonym przedstawicielom mediów Katarzyna Cięciera wraz z Igą Sperling, Product Managerami Amica. Innowacyjne zmywarki to odpowiedź na potrzeby najbardziej wymagających klientów. Zastosowane inteligentne rozwiązania czynią ze zmywarek Amiki produkt najwyższej klasy, a atrakcyjne rozwiązania estetyczne robią wrażenie już przy pierwszym kontakcie. Zebrani dziennikarze mogli przekonać się, że Amica tworzy produkty dopasowane do potrzeb i oczekiwań użytkowników, produkty przyjazne, funkcjonalne oraz intuicyjne. Wprowadzane na rynek nowe produkty są tego najlepszym dowodem.
Co decyduje o tym, że kuchnię możemy uznać za inteligentną? Na to pytanie odpowiedzi zgromadzeni dziennikarze szukali w towarzystwie zaproszonej Justyny Smolec, warszawskiej architekt wnętrz, która słynie z indywidualnych, funkcjonalnych projektów. Podczas spotkania opowiadała ona o roli AGD we współczesnej kuchni odwołując się do targów Salone del Mobile EuroCucina 2014.
Śniadanie dla gości Amiki na żywo przygotowywał Paweł Kibart, szef kuchni restauracji Sinnet Club oraz uczestnik II edycji programu Top Chef. Małe sprzęty AGD Amica z linii Este pozwoliły na przygotowanie szybkich i zdrowych, a przede wszystkim apetycznych koktajli i przekąsek, które idealnie wpisują się w modny trend ekologicznego i zdrowego odżywiania.