Bezpieczne, rodzinne pierniczkowanie

EB7654A+ INTEGRA SOFT  2.jpg
14 grudnia 2017

Zapach pierniczków roznoszący się po domu to jedna z najbardziej charakterystycznych oznak nadchodzących świąt. Do pieczenia należy zabrać się odpowiednio wcześnie – najsmaczniejszy pierniczek to przecież taki, który zdążył zmięknąć oraz, co najważniejsze, został przygotowany nie przez jedną, ale przez wiele par rąk – tych dużych i małych. Upieczenie chrupiących i aromatycznych pierniczków ułatwi nam odpowiedni piekarnik, taki jak EB7654A+ INTEGRA SOFT  od Amica.

Bezpieczeństwo rodziny

Gotowanie razem z rodzicami to dla dzieci wspaniała zabawa, która rozwija ich kreatywność i zachęca do samodzielności. Poznawanie nowych smaków, tworzenie potraw, rozpoznawanie składników dań – te na pozór banalne czynności pozwalają im na zdobywanie wiedzy w przyjemny sposób. Kuchnia to jednak miejsce, w którym nie powinniśmy spuszczać dzieci z oka. Wychodząc naprzeciw potrzebom osób posiadających małe dzieci, Amica wyposażyła piekarnik EB7654A+ INTEGRA SOFT w rozwiązania zwiększające bezpieczeństwo najmłodszych w kuchni. Dzięki nim, nie musimy już martwić się o zagrożenia takie jak gorące drzwiczki od piekarnika, o które może oparzyć się nasze dziecko. Zimny Front 35°C powoduje, że szyba pozostaje chłodna, bez względu na temperaturę panującą w środku. Oznacza to, że dzieci mogą bezpiecznie jej dotykać podczas obserwowania piekących się pierniczków, które wcześniej przygotowały wspólnie z rodzicami. Piekarnik Amica zapewnia bezpieczeństwo także wtedy, gdy wypieki są już gotowe – funkcja Stop sprawia, że nawet ciężkie i mocno rozgrzane blachy nie wypadną z prowadnic podczas wyciągania z piekarnika.

Szybkie rozgrzewanie

Oszczędność na sprzątaniu

Pieczenie, gotowanie, odkurzanie, kupowanie prezentów – kto w czasie przedświątecznej gorączki ma jeszcze ochotę na mycie piekarnika? Model EB7654A+ INTEGRA SOFT wyposażony jest w specjalne wkłady katalityczne, dzięki którym nie musimy poświęcać dodatkowego czasu na pozbywanie się zabrudzeń z jego wnętrza. Ich porowata powłoka przyciąga zanieczyszczenia. By je oczyścić, wystarczy ustawić piekarnik na 250⁰C na jedną godzinę.

Nie tylko pierniczki!

W święta przygotujemy nie tylko pierniczki, ale również całe menu pieczonych potraw. Piekarnik Amica został wyposażony w szeroki zakres temperatur – od 30 do 280 stopni, co przyda się szczególnie w przypadku przygotowywania ciasta drożdżowego oraz różnego rodzaju mięs. Wskazówka dla niewtajemniczonych – szynkę wkładamy na pierwsze 15 minut do piekarnika rozgrzanego do maksymalnej temperatury, a następnie zmniejszamy ją do 180 stopni. Wtedy jest najbardziej aromatyczna i soczysta!

Amica S.A. to największy polski producent sprzętu gospodarstwa domowego. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się najnowszą technologią i nowoczesnym designem. Poprzez marki Amica, Gram, Hansa i CDA Grupa Amica generuje ponad 70 procent przychodów na ponad 50 rynkach zagranicznych. Firma jest laureatem prestiżowych nagród, m.in. Nagrody Gospodarczej Prezydenta Rzeczypospolitej i Godła Teraz Polska. We Wronkach Amica S.A. produkuje kuchnie gazowe i elektryczne, a także płyty grzejne. Zatrudnia tu ponad 2,5 tys. ludzi, zapewniając niemal całej załodze umowy o pracę oraz szereg benefitów – m.in. przedszkole i żłobek, dostęp do własnego ośrodka wypoczynkowego, a także kartę Multisport.

EB7654A+ INTEGRA SOFT.jpg

EB7654A+ INTEGRA SOFT.jpg (2.5 MB)

EB7654A+ INTEGRA SOFT  2.jpg

EB7654A+ INTEGRA SOFT 2.jpg (1.4 MB)