Mikołajkowy konwój Fundacji Amicis i OSP Amica

CSR
15 grudnia 2021

Do ponad trzystu dzieci z powiatów szamotulskiego i czarnkowsko-trzcianeckiego przyjechał w tym tygodniu z wielkimi paczkami Mikołaj z Fundacji Amicis. Pomimo śnieżnych widoków za oknami, pod drzwi przedszkoli dotarł nie na płozach, lecz na… zimówkach, bo prezenty przywieźli swoim wozem bojowym druhowie z Ochotniczej Straży Pożarnej Amica, którzy co roku włączają się w akcję fundacji.

Świąteczny konwój zawiózł w dniach 6-8 grudnia 2021 r. prezenty dla wszystkich dzieci z placówek w Gaju Małym, Miłkowie, Kamionce, a także we Wronkach przy pl. Wolności. W imieniu fundacji podarki wręczały dzieciom wspólnie ze strażakami Krystyna Boracka i Janina Szablewska. Najmłodsi witali gości programem artystycznym i dziękowali za przywiezione prezenty. Darów było sporo: notesy elektroniczne, przybory szkolne, zabawki i słodycze. Fundacja Amicis rozdała w tym roku 320 takich zestawów.

Cieszymy się, że możemy w tak wyjątkowym okresie w roku wywołać uśmiech na twarzach najmłodszych. Radość dzieci daje nam siłę i motywację do kolejnych działań – powiedziała Janina Szablewska z Fundacji Amicis.

Mikołajkowa akcja odwiedzania przedszkoli organizowana jest przez fundację od lat. Ponadto, również co roku, przed Bożym Narodzeniem fundacja przygotowuje i dostarcza paczki żywnościowe dla wielu rodzin.

zdjęcie 1 (0,3 MB)

zdjęcie 2 (0,3 MB)