Podróż po smakach

04 stycznia 2022

W nowym roku rozwijamy cykl warsztatów kulinarnych w showroomie Amica przy ul. Bułgarskiej w Poznaniu. W styczniu i w lutym 2022 roku zaplanowano kolejne spotkania, w czasie których doświadczymy nie tylko nowych smaków. Uczestnicy zajęć poznają tajniki przyrządzania sushi, azjatyckich zup i wegańskich wypieków, a także poznają winiarskie A, B, C.

Akademia Kulinarna Amiki to tematyczne spotkania dla osób, które chcą poszerzyć swoje kulinarne horyzonty. Na uczestników czekają przepisy i składniki, z których w ciągu trzech godzin przygotują pyszne potrawy. Nad przebiegiem warsztatów czuwają eksperci, którzy objaśniają poszczególne kroki podczas przygotowania dań.

W czasie dotychczasowych spotkań warsztatowych, uczestnicy poznawali m.in. tajniki kuchni włoskiej, potraw z owoców morza, czy słodkich wypieków. - Mimo zróżnicowanego poziomu uczestników, wszyscy radzili sobie świetnie! Oczywiście osoby z większym doświadczeniem kulinarnym, w obliczu trudniejszych zadań radziły sobie trochę lepiej ze względu na dodatkowe umiejętności techniczne, ale finalnie, wspólnymi siłami program warsztatów był zrealizowany przez każdego, bez wyjątku. W końcu w grupie siła! – podsumowuje dotychczasowe spotkania  w showroomie Amica Kacper Sobkiewicz, szef kuchni i restaurator, od kilku lat współpracujący  z marką.

W showroomie Amica do dyspozycji adeptów sztuki kulinarnej jest cały wachlarz wielofunkcyjnych sprzętów: od piekarników, przez płyty indukcyjne i okapy po niezbędny w każdej kuchni drobny sprzęt jak miksery i blendery.  Pozwala to komfortowo szkolić się i przygotowywać równocześnie różne dania w kilkuosobowych zespołach. - Jestem zwolennikiem pracy zespołowej i cieszę się, że udało mi się  w tak krótkim czasie zjednać kursantów i osiągnąć wspólny cel. To duża przyjemność obserwować, jak niezależnie od poziomu wiedzy i fachowości, każdy uczy się czegoś nowego – dodaje Kacper Sobkiewicz.

Pierwsze spotkanie zaplanowano już na początek roku. 13 stycznia odbędzie się warsztat „Winiarskie A, B, C”, podczas którego tajniki wina, jego degustacji i dobierania trunku do potraw przedstawi sommelier i właściciel winebaru Kazimierz Dębicki. 20 stycznia doświadczony sushi master Bartosz Wrzesiński zaprasza na spotkanie poświęcone rozmaitym wariantom sushi. W programie coś dla siebie znajdą również weganie: 27 stycznia Kacper Sobkiewicz poprowadzi warsztat „Bez jaj! Wegańskie wypieki”.

Z kolei w lutym w showroomie Amica odbędą się dwa spotkania kulinarne z Bartoszem Wrzesińskim: 3 lutego uczestnicy będą przygotowywać azjatyckie zupy ramen i pho,  a na 10 lutego zaplanowano specjalne, walentynkowe wydanie warsztatów sushi. To doskonały pomysł na walentynkowy prezent dla bliskiej osoby!

Koszt udziału  w warsztatach wynosi od 200 do 250 złotych. Zapisy i szczegółowy harmonogram znajdują się na stronie: https://showroom.amica.pl/akademia.

zdjęcie 1 (0,5 MB)

zdjęcie 2 (0,2 MB)

zdjęcie 3 (0,2 MB)

W celu zachowania najwyższej jakości usług wykorzystujemy informacje przechowywane w plikach cookies. Zmiany zasad korzystania z plików cookies można dokonać w ustawieniach przeglądarki. Przeczytaj więcej o cookies.

Ochrona danych osobowych

W ramach kontaktu z Infolinią przedstawimy Tobie informację dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych. Jeżeli chcesz skrócić czas oczekiwania na rozmowę z naszym konsultantem, prosimy o zapoznanie się z odpowiednią ze względu na cel Twojej rozmowy informacją – zamieszczoną pod poniższymi linkami:
  • w przypadku zamiaru zgłoszenia naprawy w ramach udzielonej przez Amica gwarancji podstawowej lub wykupionej Gwarancji Plus, prosimy o zapoznanie się z informacją pod tym linkiem
  • w przypadku woli zlecenia naprawy pogwarancyjnej albo pozyskania informacji o ofercie handlowej Centrum Serwisowego, w tym dotyczących usługi montażu/przyłączenia sprzętu, przeglądu, wykupienia Gwarancji Plus, a także zamówienia usług i produktów z oferty Centrum Serwisowego, prosimy o zapoznanie się z informacją pod tym linkiem
Zamknij