Grupa Amica partnerem biegu Niebieska Fala

Niebieska Fala 2
CSR
23 marca 2022

“Biegam, rozumiem, pomagam” - pod takim hasłem 27 marca 2022 r. odbędzie się charytatywny bieg Niebieska Fala.  Celem imprezy jest zwiększanie świadomości społecznej na temat autyzmu oraz wsparcie wyposażenia ośrodków zajmujących się integracją sensoryczną., Partnerem wydarzenia została Grupa Amica, a jej pracownicy wesprą ideę biegu bezpośrednio na trasie.

Charytatywny Bieg Niebieska Fala powstał z myślą o pomocy dzieciom z autyzmem i ich rodzicom. Dochód z imprezy wspiera wybraną instytucję, która na co dzień zajmuje się terapią osób z autyzmem. Do tej pory dzięki Niebieskiej Fali udało się wyposażyć cztery placówki, m.in. Przedszkole Integracyjne nr 91 “Bajka” na poznańskim Grunwaldzie oraz Zespół Szkół Specjalnych nr 101 w Poznaniu. Wydarzenie ma również na celu promowanie świadomości na temat wyzwań, z jakimi wiąże się autyzm - przybliżyć jego objawy i wskazać sposoby reagowania na nie oraz promować metody terapii i edukacji osób z autyzmem.

- Cieszymy się, że także w tym roku możemy dołączyć do szczytnej inicjatywy, jaką jest  Niebieska Fala. Impreza ta doskonale łączy prospołeczny, edukacyjny i charytatywny charakter z promocją sportu i zdrowego stylu życia. Idea biegu jest nam bardzo bliska – chcemy więc wesprzeć ją nie tylko finansowo, ale również bezpośrednio na starcie biegu, gdzie będzie rywalizować grupa naszych pracowników - mówi Maciej Krzysztoszek, rzecznik prasowy Grupy.

Bieg Niebieska Fala to impreza charytatywna, a zarazem sportowe święto dla całych rodzin: uczestnicy pobiegną na 5 lub 10 kilometrów w biegu głównym, mogą też wybrać start w marszu Nordic Walking czy też w biegu rodzinnym NIEBIESKA miniFALA na tysiąc metrów. Zawody odbędą się w niedzielę 27 marca. Start i meta zostały zaplanowane przy Stadionie Miejskim w Poznaniu, przy ul. Bułgarskiej. Bieg główny wystartuje o godz. 14:00.

Więcej informacji na temat imprezy znajduje się na stronie: http://niebieskafala.pl/

Grupa Amica to wiodący europejski producent sprzętu gospodarstwa domowego z ponad 70-letnim doświadczeniem. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się użytecznymi rozwiązaniami, najnowszą technologią i nowoczesnym designem. W portfelu grupy znajdują się marki: Amica (Europa Środkowa i Zachodnia), Hansa (Europa Wschodnia), Gram (Skandynawia), CDA (Wielka Brytania) oraz Fagor (Hiszpania). Na całym świecie zatrudnia ponad 3 tysiące osób, dzięki którym dostarcza do klientów na blisko 70 rynkach na świecie ok. 5 milionów urządzeń rocznie.

Niebieska Fala 1

Niebieska Fala 1 (3.4 MB)

Niebieska Fala 2

Niebieska Fala 2 (5.0 MB)