Przed nami kolejne warsztaty kulinarne w showroomie Amica przy ul. Bułgarskiej w Poznaniu. Spotkania będą odbywały się cyklicznie w kwietniu, maju oraz czerwcu. Wiosna i lato to idealny czas na rozpoczęcie kulinarnej przygody. Kiedy jeśli nie teraz, gdy świeże warzywa i owoce pozwalają wzbogacić swoją kuchnię i stworzyć potrawy zachwycające smakiem i pięknym wyglądem. Uczestnicy warsztatów będą mieli okazję zgłębić tajniki kuchni dla aktywnych w różnych odsłonach, na talerzach zagości Azja, m.in. w postaci sushi oraz zup, nie zabraknie także ukłonu w stronę miłośników grillowania.
Powiew wiosny na talerzu
Akademia kulinarna Amiki to cykl spotkań kulinarnych, w trakcie których szefowie kuchni podzielą się z uczestnikami tajnikami swojej pracy. Tematyczne spotkania kulinarne z ekspertami rozpocznie 21 kwietnia zaczarowany warsztat pod nazwą Carry mary. Prowadzący zachęci do kreatywnego podejścia do tych indyjskich dań. - Poprzednie warsztaty pokazały, jak cenna jest pomysłowość w kuchni. Warto przełamywać schematy. Myślę, że także i tym razem uczestnicy przekonają się o tym, że znane potrawy można zaprezentować w nowej, nietypowej odsłonie – zapewnia Michał Chodziutko, twórca warsztatu.
Kuchnia dla aktywnych
Jak o swoją dietę powinni zadbać ambitni amatorzy regularnie uprawiający sport? Jak sprytnie dostarczyć ciału wszystkich niezbędnych składników odżywczych? Odpowiedź m.in. na te pytania otrzymają uczestnicy cyklu warsztatów Kuchnia dla aktywnych. Każdy, kto weźmie w nich udział, będzie miał także okazję dowiedzieć się, jak przygotować pełnowartościowe śniadanie oraz jak za pomocą dobrze zbilansowanej diety skutecznie zadbać o sylwetkę na lato. Warsztaty poprowadzą Artur Dzierzbicki – szef kuchni pierwszego zespołu KKS Lech Poznań oraz Patryk Wiśniewski – dietetyk i fizjoterapeuta KKS Lech Poznań.
Królowa Azja
Jedyna w swoim rodzaju azjatycka kuchnia również zagości w kolejnej odsłonie warsztatów kulinarnych Amiki. 12 maja odbędzie się warsztat o azjatyckim streetfoodzie. - Podczas warsztatów uczestnicy poznają sekrety niebiańskich japońskich kotletów tonkatsu, wietnamskich bułek banh mi, czy przepysznej zupy tajskiej – zdradza prowadzący szkolenie Kacper Sobkiewicz. Już teraz wielbiciele Azji powinni zarezerwować miejsce w kalendarzu na czerwcowe spotkania: 9 czerwca będzie dniem azjatyckich zup, natomiast cały cykl warsztatów zamknie 30 czerwca spotkanie, w trakcie którego główną rolę odegra sushi. Wiedza i umiejętności zdobyte w trakcie spotkań będą niesamowitym narzędziem podczas domowych, kulinarnych wojaży. W showroomie do dyspozycji gotujących dostępne są wielofunkcyjne sprzęty marki Amica, które pozwalają na komfortowe szkolenie: piekarniki, płyty indukcyjne, okapy, a także drobne sprzęty, takie jak miksery i blendery.
Akademia na Facebooku
Warto śledzić profil Akademii Kulinarnej Amiki na Facebooku, dzięki któremu każdy miłośnik dobrej kuchni będzie na bieżąco z kolejnymi punktami kulinarnej podróży: Akademia Kulinarna Amica - Strona główna | Facebook. Na profilu będą na bieżąco pojawiać się również relacje ze spotkań warsztatowych oraz kulinarne inspiracje.
Więcej informacji oraz link do zapisów znajduje się na stronie: Warsztaty Kulinarne | Amica. Obecnie trwają zapisy na spotkania w kwietniu i w maju.
Udział w warsztacie to koszt od 220 zł do 250 zł.
Grupa Amica to wiodący europejski producent sprzętu gospodarstwa domowego z ponad 70-letnim doświadczeniem. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się użytecznymi rozwiązaniami, najnowszą technologią i nowoczesnym designem. W portfelu grupy znajdują się marki: Amica (Europa Środkowa i Zachodnia), Hansa (Europa Wschodnia), Gram (Skandynawia), CDA (Wielka Brytania) oraz Fagor (Hiszpania). Na całym świecie zatrudnia ponad 3 tysiące osób, dzięki którym dostarcza do klientów na blisko 70 rynkach na świecie ok. 5 milionów urządzeń rocznie.