Amica dla WOŚP: wielkie gotowanie i fabryka Amica od kuchni

amica dla wosp
CSR
30 stycznia 2024

Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy już za nami, ale orkiestra gra dalej na rzecz osób, które zmagają się z powikłaniami COVID-19. Amica zorganizowała wyjątkowe aukcje.

Grupa Amica po raz kolejny dorzuca swoją cegiełkę do corocznej akcji WOŚP, przekazując na aukcje pięć podwójnych zaproszeń na zwiedzenie fabryki Amica i magazynu wysokiego składowania oraz warsztaty kulinarne, pod okiem mistrza Kacpra Sobkiewicza, specjalizującego się w kuchni włoskiej.

Pragniemy, aby nasze zaangażowanie w Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy było możliwie najbardziej efektywne. Wspierając walkę o „Płuca po pandemii”, nie tylko otwieramy drzwi do zwiedzania naszej fabryki, ale także oferujemy unikalne spojrzenie na procesy produkcji, które są możliwe dzięki naszemu w pełni zautomatyzowanemu magazynowi wysokiego składowania. Naszym celem jest nie tylko dostarczenie wyjątkowych doświadczeń podczas warsztatów kulinarnych, ale także angażowanie się na rzecz wspólnego dobra – mówi Eliza Orepiuk-Szymura, rzeczniczka prasowa Grupy Amica.

Uczestnicy będą mieli wyjątkową okazję przyjrzeć się procesom produkcji sprzętów AGD od kuchni i podziwiać w pełni zautomatyzowany magazyn wysokiego składowania Grupy Amica we Wronkach od środka.

Po ciekawej wycieczce, nadejdzie czas na pyszny posiłek. W poznańskim showroomie Amica, pod fachowym okiem restauratora Kacpra Sobkiewicza odbędą się warsztaty kuchni włoskiej. Uczestnicy przygotują oryginalne dania, by później zasiąść przy wspólnym stole i skosztować efektów swojej pracy.

Aby uczestnicy mogli zachować wspomnienie tego wyjątkowego dnia, otrzymają booklet z przepisami, fartuch kuchenny, dania na wynos i pamiątkowe zdjęcia.

Licytacje potrwają do 9 lutego, a wycieczka zaplanowana jest na 15 marca. Szczegółowe informacje można znaleźć w treści aukcji.

Grupa Amica to wiodący europejski producent sprzętu gospodarstwa domowego z ponad 70-letnim doświadczeniem. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się użytecznymi rozwiązaniami, najnowszą technologią i nowoczesnym designem. W portfelu grupy znajdują się marki: Amica (Europa Środkowa i Zachodnia), Hansa (Europa Wschodnia), Gram (Skandynawia), CDA (Wielka Brytania) oraz Fagor (Hiszpania). Na całym świecie zatrudnia ponad 3 tysiące osób, dzięki którym dostarcza do klientów na blisko 70 rynkach na świecie ok. 5 milionów urządzeń rocznie.

Amica dla WOŚP

Amica dla WOŚP (0.2 MB)

Amica dla WOŚP 1

Amica dla WOŚP 1 (0.2 MB)