Grupa Amica sponsorem subskrypcji Pulsu Biznesu dla Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu

23 listopada 2021

Studenci i pracownicy naukowi Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu mogą bezpłatnie korzystać ze wszystkich treści Pulsu Biznesu. Dostępy cyfrowe na rok akademicki 2021/2022 sfinansowała Grupa Amica, która od lat angażuje się w projekty edukacyjne i wspiera osoby uczące się w dostępie do wiedzy. Firma od lat też współpracuje z uczelnią, która w tym roku obchodzi 95-lecie działalności.

Dzięki współpracy wydawcy „Pulsu Biznesu” z Grupą Amica i Uniwersytetem Ekonomicznym w Poznaniu, społeczność uczelni może bezpłatnie korzystać ze wszystkich treści dostępnych dla subskrybentów Premium. Nieograniczony dostęp obejmuje wszystkie materiały publikowane w serwisie pb.pl, e-wydanie dziennika, aplikację mobilną i newslettery.

– Dostęp do rzetelnej i sprawdzonej informacji jest bardzo ważny, zwłaszcza w czasach, w których jesteśmy zalewani często niesprawdzonymi informacjami. Dlatego bardzo się cieszę, że wszyscy studenci, doktoranci i pracownicy Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu będą mieli codzienny dostęp do „Pulsu Biznesu”, rzetelnego źródła informacji, analiz i prognoz dotyczących gospodarki i biznesu. Dzięki temu będą mieli szansę skonfrontowania tego, czego uczą się w murach uczelni, z praktyką – wyjaśnia prof. Maciej Żukowski, rektor uczelni.

By skorzystać z subskrypcji, wystarczy wejść na stronę pb.pl/uepoznan i zarejestrować dowolnie używany adres e-mail. Do potwierdzenia tożsamości będzie potrzebny adres w domenie uczelni.

– Dzielenie się wiedzą jest jedną z naszych wartości, którą pielęgnujemy nie tylko wewnątrz firmy, ale też w relacjach z otoczeniem zewnętrznym. Od lat wspieramy edukację na różnych jej poziomach, zarówno młodzież szkolną, jak i społeczność akademicką.  Dlatego bardzo się cieszymy, że jako Grupa Amica tym razem możemy wesprzeć studentów i pracowników uczelni ekonomicznej w Poznaniu. Jesteśmy przekonani, że treści dostarczane przez „Puls Biznesu” będą przydatne zarówno dla studentów, jak i pracowników uczelni w ich pracy naukowej – wyjaśnia Maciej Krzysztoszek, menedżer komunikacji zewnętrznej w Grupie Amica.

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu należy do najstarszych i najbardziej prestiżowych uczelni ekonomicznych w Polsce. W 2021 roku obchodzi 95-lecie swojej działalności. Obecnie ofera naukowa obejmuje 18 kierunków i ponad 50 specjalności. Od ponad 10 lat Uniwersytet współpracuje z najbardziej prestiżowymi firmami z całej Polski w ramach Klubu Partnera UEP, do którego należy także Grupa Amica.

Wcześniej, w październiku br., firma zainaugurowała we współpracy z Fundacją na Rzecz Tworzenia Wartości Wspólnej przez Studentów projekt preinkubacji, adresowany do wszystkich studentów poznańskich uczelni. Podczas rekrutacji trwającej blisko dwa miesiące wyłoniono 40 osób, które teraz rozpoczną szkolenia i warsztaty, przygotowujące ich do realizacji własnego projektu pod okiem ekspertów Fundacji i Grupy Amica. Więcej o projekcie: Grupa Amica podzieli się doświadczeniem w programie preinkubacji | Biuro prasowe Amica.

UEP (0.2 MB)

UEPoznan (1.5 MB)